Gran Canaria School of Languages

Intensieve cursussen Spaans

sinds 1964


De Canarische eilanden


De Canarische eilanden


De eilandengroep bestaat uit acht hoofdeilanden, en de gemiddelde temperatuur is niet laag in de winter (19o C) en ook niet te hoog in de zomer (27o C). Hierdoor kunnen allerlei soorten watersport het hele jaar door beoefend worden. De natuur heeft de Canarische Eilanden goed bedeeld, want ze bezitten 5 van de 9 Nationale Parken die Spanje telt.The Canary Islands... a fantastic life.


John Kettley, meteorologistYouTube

De Canarische Eilanden

Gran Canaria


Gran Canaria is, net als Florida, gelegen op 28 graden noorderbreedte, en slechts 100 kilometer van de Afrikaanse kust. Deze factoren zijn van grote betekenis voor het klimaat. De milde temperaturen en de relatief korte afstand tot het Europese continent maken Gran Canaria tot een zeer aantrekkelijke plek voor haar bezoekers.


Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en vanwege de verschillende contrasterende landschappen wordt Gran Canaria ook wel het miniatuurcontinent genoemd. Gedurende vele eeuwen hebben bezoekers zich verwonderd over de landschappen, altijd genietend van de eeuwige lente die hier heerst. Plinius sprak over de tuinen van de Hesperiden.Gran Canaria is na Tenerife en Fuerteventura het grootste eiland in de Archipel en vanwege de verschillende landschappen en de variëteit aan weer typen wordt het ook wel het miniatuurcontinent genoemd.


In het zuiden liggen de toeristische gebieden van Playa del Inglés en Maspalomas, met duinen en gouden zandstranden. Elk jaar komen er meer dan 2.000.000 toeristen naar Gran Canaria. In het centrale gebied zijn hoge bergen te vinden, bedekt met bossen en zelfs sneeuw in de winter, en diepe valleien vol met tropische vruchten en bloemen. In het noorden ligt de hoofdstas Las Palmas de Gran Canaria. Een moderne snelweg verbindt het noorden en het zuiden.

Las Palmas de Gran CanariaDe stad is 530 jaar geleden geboren. Het was de eerste Europese overzeese stad en diende als voorbeeld om honderden andere steden in Amerika te creëren, van Patagonië tot de Verenigde Staten.


In de zestiende en zeventiende eeuw leed de stad onder vele aanvallen van Engelse en Nederlandse piraten. Later begon met de bouw van de eerste haven en de teelt van suikerriet voor de Europese markten de economische, demografische en urbane groei van de stad.


Halverwege de twintigste eeuw begon de de stad zich uit te breiden in de richting van de baai Bahía de La Isleta en de huidige haven (Puerto de La Luz). Met de bouw van deze haven in 1883 en de cochenille-industrie begon de modernisering van de stad. Zonder de haven zou Las Palmas de Gran Canaria niet hetzelfde zijn.


Het open en vriendelijke imago van de mensen hier ontstond in de loop van vele jaren onder invloed van alle reizigers die ons eiland aandeden en de nieuwe bewoners. Spanjaarden, Vlamingen, Genuezen, Portugezen, Engelsen, Nederlanders en Zweden vestigden zich hier. Velen van hen waren eigenlijk onderweg naar Zuid-Amerika of gebruikten de stad als centrale locatie tussen drie werelddelen in. Las Palmas de Gran Canaria is een smeltkroes van rassen en culturen, een kosmopolitische samenleving.


De stad heeft 380.000 inwoners en is verdeeld in drie hoofdzones:

  • Het 500 jaar oude gebied Vegueta, met huizen in koloniale stijl, musea, theaters, de kathedraal… waar Columbus op adem kwam tijdens zijn reis naar Amerika.

  • Het toeristische gebied, met 3 kilometer prachtige stranden en een boulevard vol restaurants, pubs en winkels.

  • De haven, de belangrijkste van de zeven eilanden en van westelijk Afrika.

Al deze elementen geven de stad een zeer culturele en kosmopolitische atmosfeer, en geven je de mogelijkheid tot een prettig verblijf terwijl je met ons Spaans leert.

VeguetaDe oude wijk van Vegueta is de stichtende kern van de stad Las Palmas de Gran Canaria waar op 24 juni 1478 de Castiliaanse troepen een kamp bouwden dat de oorsprong was van de toekomstige stad. Op dit moment vinden we in deze buurt historische gebouwen, musea en een meer dan opmerkelijk gastronomisch aanbod en nachtleven.Las CanterasDit strand met schoon water en fijn, goudkleurig zand ligt in het hart van de stad, naast de school en haar accommodaties. Velen zeggen dat het het beste stedelijke strand ter wereld is. Langs de wandeling die zich uitstrekt voor 3 km vinden we een uitstekende service van restaurants, bars en terrassen. Het heeft gratis en zeer goed onderhouden openbare kluizen en douches. Er zijn gebieden om te surfen zoals die in het Auditorium en andere rustigere. De zonsondergangen zijn spectaculair en op heldere dagen zie je het imposante profiel van de Teide op het naburige eiland Tenerife. Het strand heeft herhaaldelijk de internationale Blauwe Vlag bekroond voor zijn waterkwaliteit, milieubeheer en stranddiensten.
De haven van Las PalmasDe haven van Las Palmas is een vissers-, commerciële, passagiers-en sporthaven, de belangrijkste in de Atlantische Oceaan.


Al vijf eeuwen is de haven van Las Palmas de Gran Canaria de traditionele uitvalsbasis voor de aanlanding en aanvoer van schepen die door de Mid-Atlantische Oceaan varen. Jaarlijks passeren meer dan een miljoen passagiers de haven als toeristen in schaal op de cruiseroute en gebruikers van nationale routes tussen de eilanden en het schiereiland.


Toeristische cruises: In 2011 reikte het prestigieuze internationale tijdschrift Dream World Cruise Bestemmingen de prijs uit aan de haven met de beste verbindingen, transportaanbiedingen, hotels, bagageafhandeling en wereld toeristisch niveau in de categorie Best Turnaround Port Operations 2010 in zware concurrentie met de havens van Barbados, Dubai, Fort Lauderdale, Montreal, Johannesburg en Vancuver.
Locatie van school en residenties:VergrotenThe school was well recommended by a friend. I rate the course overall as excellent and I recommend the school to other students. I will book a Spanishcourse at the school again."


Kristin Sigurttardöttir, Iceland.


Studie tip:


Vergeet nooit je huiswerk te doen. Je zult sneller en beter vooruitgang boeken als je thuis herhaalt wat je tijdens de les hebt geleerd.
Online cursus Spaans:


Onze online cursus Spaans van niveau A1 en A2.

abclingua.net: online cursus Spaans van niveau A1 en A2
Spaanse grammatica:

learn-spanish.net: Spaanse grammaticaFoto galerij

 

Beoordelingen van onze studenten

 

Statistiek

 

FAQs